– W maju Akademia wystartowała z najstarszą grupą w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym organizowanym przez Kulczyk Foundation w ramach programu Żółty Talerz. Zadaniem uczestników było wymyślenie przepisu, ugotowanie dania i zarejestrowaniu go na dwuminutowym filmie - relacjonuje Aleksandra Młynarczyk z Akademii. – Filmy oceniane były przez pięcioosobową komisję, w której składzie byli m.in Michel Moran i Ewa Drzyzga. Wystartowały dwie grupy. Jedna z nich zajęła drugie miejsce, za które każda z uczestniczek otrzymała sprzęt kuchenny o wartości 1200 zł. Druga grupa zajęła czwarte miejsce, lecz bardzo niewiele zabrakło do miejsca trzeciego, więc dziewczyny też otrzymały upominki. Wielkie brawa dla Amelii Powroźnik, Elizy Król, Natalii Prusiewicz, Marysi Duliby, Marysi Zellmer, Amelii Trzewik, Gabrysi Kowalskiej za chęci i wielkie zaangażowanie - podkreśla pani Ola. – Praca z całą grupą to wielka przyjemność. Ogromne podziękowania dla Kulczyk Foundation za zorganizowanie konkursu, przemiłą współpracę, pomoc i wspaniałe nagrody!
Obszerną relacje z wręczenia nagród laureatkom oraz historię Superkucharza zamieścimy w Gazecie Sycowskiej. Tymczasem zachęcamy do obejrzenia zdjęć z tego uroczystego dnia połączonego z przygotowywaniem pysznego chłodnika.
ZOBACZ PRZEPISY WYCHOWANKÓW SUPERKUCHARZA (filmy):

Szymon Hołownia ma duże ego, większe ma tylko Lech Wałęsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?