- Organizujemy go już po raz 12. Początkowo był w siedzibie starostwa, a od trzech lat wędruje do różnych miejscowości w powiecie - mówi Elżbieta Biś ze starostwa powiatowego w Wałbrzychu. Wcześniej mieszkańcy powiatu mogli pochwalić się przygotowanymi przez siebie wielkanocnymi potrawami w Czarnym Borze i Walimiu.
W Boguszowie-Gorcach prezentowało się ośmiu wytwórców rękodzieła i dziesięć dwuosobowych zespołów kulinarnych. Stoły uginały się pod ciężarem bab, mazurków, mięs, jaj, żuru, pasztetów i innych tradycyjnych potraw, przygotowanych na wiele sposobów.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?