18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Dania na Wielkanoc. Zobacz jak łatwo je zrobić!!!

Robert Orzechowski
Składniki: 5 jaj, 25 dag cukru pudru, 1 szklanka oleju, 1 szklanka domowego ajerkoniaku, 13 dag mąki pszennej, 13 dag mąki ziemniaczanej, olejek rumowy, cukier waniliowy, mały proszek do pieczenia. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać cukier waniliowy i olejek rumowy. Następnie dodawać na przemian olej i ajerkoniak. Ciasto dokładnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Wylać na formę posmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec godzinę w temperaturze 185 st. Po ostudzeniu można udekorować.
Składniki: 5 jaj, 25 dag cukru pudru, 1 szklanka oleju, 1 szklanka domowego ajerkoniaku, 13 dag mąki pszennej, 13 dag mąki ziemniaczanej, olejek rumowy, cukier waniliowy, mały proszek do pieczenia. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać cukier waniliowy i olejek rumowy. Następnie dodawać na przemian olej i ajerkoniak. Ciasto dokładnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Wylać na formę posmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec godzinę w temperaturze 185 st. Po ostudzeniu można udekorować. Weronika Chilmon/Polskapresse
Jak przygotować dania na Wielkanoc. Zaskocz gości oraz rodzinę. Wszystko znajdziesz w tym artykule.

Ciasto malinowe "Pianka"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze 2

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

W
Weronika Chilmon
Smutne że kłamiecie bo to nie jest Baba ajerkoniakowa z Piekar Śląskich tylko moja drożdżowa z Raciborza!!Jak tak można????
W
Weronika Chilmon
Jestem zaskoczona widząc zdjęcie mojej babki :)
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie