Składniki:
600 ml słodkiej śmietany 30%
8 żółtek
1 laska wanilii
3 łyżki cukru pudru
5 łyżek brązowego cukru trzcinowego
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i wanilią na puszystą masę, położyć je w miseczce na kąpiel parową i stopniowo dodawać śmietankę, dalej ucierając na gęstą masę. Utartą masę wlewamy do miseczek do wystudzenia i włożyć do lodówki na kilka godzin. Dekorujemy cienką warstwą brązowego cukru, który opalamy palnikiem gazowym.
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?