Nasza Loteria - pasek na kartach artykułów

Wielkopolska Książka Kucharska - Chłodnik polski

Redakcja
Zobacz przepis na wspaniały w smaku chłodnik polski!

Chłodnik polski - zupa

Składniki:

kalarepa
mały jogurt
ogórek zielony
2 gotowane jajka
sok z cytryny
1/2 pęczka koperku
pęczek botwinki
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Botwinkę umyć, pokroić i gotować w małej ilości wody z dodatkiem soku cytrynowego przez 10 minut. Zostawić do wystygnięcia. Koperek posiekać. Z kalarepy odciąć górną część, środek wydrążyć i drobno pokroić. Botwinkę wymieszać z jogurtem, posiekaną kalarepą i świeżym koperkiem. Ogórek obrać, wyjąć pestki i pokroić w kosteczkę. Dodać posiekane jajka na twardo. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Podawać w miseczkach z wydrążonej kalarepy.

Poleca:Jacek Blicharski - szef kuchni
Taste_it
ul. Morenowa 33
62-040 Puszczykowo

Więcej przepisów? Zobacz nasz kulinarny serwis

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Najlepsze babki na Wielkanoc

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto