MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Karp smażony...
fot. Archiwum Polska Press

Siostra, która kocha gotować. Aniela Garecka z Dolnego Śląska o tradycjach świąt Bożego Narodzenia i przepisach na wigilię

S. Aniela Garecka o tradycjach świąt Bożego Narodzenia i przepisy na wigilie

Karp smażony



składniki:
około 1kg tuszki karpia, około 50g oleju, 3 łyżki soli, 2 łyżki mąki, 3 łyżki bułki tartej

wykonanie:
Rybę należy oczyść ze śluzu i łusek. Następnie odciąć głowę i ogon. Tusze karpia podzielić na dzwonki, posolić i zostawiać w lodówce na noc. Na drugi dzień rybę należy o panierować w mące i bułce tartej i smażyć na mocno zgrzanym tłuszczu.

Przesuwaj slajdy klikają w strzałki, używaj klawiszy lub gestów ------------→

Zobacz również

Noc Muzeów w Prabutach. Zwiedzanie zabytków i poszukiwanie skarbu, a to nie wszystko!

Noc Muzeów w Prabutach. Zwiedzanie zabytków i poszukiwanie skarbu, a to nie wszystko!

Polski napastnik zmieni klub. Gdzie latem trafi piłkarz?

Polski napastnik zmieni klub. Gdzie latem trafi piłkarz?

Polecamy

Majsterkowo, warsztaty w Castoramie we Wrocławiu na Dzień Dziecka.

Majsterkowo, warsztaty w Castoramie we Wrocławiu na Dzień Dziecka.

Wyremontowana ulica Pomorska: przewodnik po zmianach dla kierowców i rowerzystów

Wyremontowana ulica Pomorska: przewodnik po zmianach dla kierowców i rowerzystów

Przygotuj się na EURO. Czy Polscy piłkarze zwiększą swoją wartość?

Przygotuj się na EURO. Czy Polscy piłkarze zwiększą swoją wartość?