5 z 12
Poprzednie
Następne
Siostra, która kocha gotować. Aniela Garecka z Dolnego Śląska o tradycjach świąt Bożego Narodzenia i przepisach na wigilię
S. Aniela Garecka o tradycjach świąt Bożego Narodzenia i przepisy na wigilie
Keks
składniki:
25 dag masła, 25 dag mąki, 25 dag cukru pudru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i 25 dag bakalii (orzechy wołowskie, rodzynki i kandyzowana skórka pomarańczy), 5 jajek i olejek rumowy.
wykonanie:
Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć, z cukrem i masłem. Następnie dodać mąkę, z proszkiem, bakaliami i olejkiem. Na koniec dodać pianę i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do keksówki i piec w 170 stopniach od 50 min do godziny.
Przesuwaj slajdy klikają w strzałki, używaj klawiszy lub gestów ------------→