MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Smaki naszego regionu. Józef Sadkiewicz opowiada o najsmaczniejszych zupach [wideo]

red.
Józef Sadkiewicz
Józef Sadkiewicz ag, archiwum NM
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o najciekawszych smakach regionu. Tym razem mamy dla Was wskazówki, jak nadać wyjątkowy smak i aromat zupom popularnym w Bydgoszczy i okolicach.

Jak mówi Józef Sadkiewicz z Akademii Kulinarnej w Bydgoszczy, zupy w każdym sezonie są inne. Można je podawać na gorąco i na zimno, a do ich przyrządzenia użyć wawrzy i owoców. Na jesień idealne są zupy rozgrzewające.

Zapraszamy do obejrzenia wideo!

wideo: Anna Gołata

Według raportu PizzaPortal.pl, platformy internetowej, dzięki której można zamówić jedzenie z restauracji w całym kraju, najbliższa sercom Polaków jest kuchnia domowa. Na pierwsze danie najczęściej w ubiegłym roku zamawiano zupę pomidorową, rosół lub tradycyjny żurek z jajkiem. Drugie danie musiało być mięsne: najczęściej wybierano kotleta z piersi kurczaka, schabowego oraz de volaille'a, który wyprzedził mielonego. Jeśli chodzi o dodatki do mięsa, to można zauważyć odstępstwo od tradycji, ponieważ najchętniej zamawiano frytki, na drugim miejscu znalazły się ziemniaki z wody, a na trzecim kopytka.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak kupić dobry miód? 7 kroków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto