Składniki:
0,5 kg białego sera
łyżka masła
3 jajka
sól i pieprz
szczypiorek
koperek lub kminek
Przygotowanie:
Ser pokruszyć, lekko posolić i odstawić na 3, 4 dni w ciepłe miejsce. Gdy zgliwieje, na patelni rozpuścić łyżkę masła. Wrzucić ser. Poczekać aż się rozpuści i zacznie bulgotać. Wbić trzy całe jaja i wymieszać na jednolitą masę. Do smaku posolić, można także popieprzyć i jeszcze chwilę smażyć. Tuż przed wylaniem sera do miski, można dodać do niego posiekany szczypiorek, koperek lub kminek.
Opr. Daniel Szafruga
Sałatka ze świeżego szpinaku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?