Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Risotto z groszkiem - jak przygotować? [PRZEPIS]

Karolina Szypuła
Risotto z groszkiem - przepis
Risotto z groszkiem - przepis
Risotto z groszkiem - przepis. Nie macie pomysłu na obiad? A może szukacie ciekawej inspiracji na kolację? Podpowiadamy jak w prosty sposób przygotować risotto z groszkiem.

RISOTTO Z GROSZKIEM - PRZEPIS

Risotto - składniki:

- 1 szklanka ryżu
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki masła
- 1 puszka zielonego groszku
- zielona pietruszka
- bulion warzywny
- przyprawy

Risotto - przygotowanie:
Cebulę należy obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie podsmażyć delikatnie na oleju. Do cebuli dosypać ryż i całość chwilę razem smażyć cały czas mieszając.

Do podsmażonego ryżu dolać niewielką i ilość bulionu warzywnego doprawionego do smaku vegetą i gotować do momentu, aż cały bulion zostanie wchłonięty wtedy dolać kolejną porcję płynu i czynność powtarzać do momentu, aż ryż zmięknie.

RISOTTO Z GROSZKIEM - PRZEPIS

Groszek odcedzić z zalewy i połowę całego groszku dokładnie rozgnieść widelcem i dodać do ryżu. Po wymieszaniu do ryżu dodać pozostały groszek, masło oraz posiekaną zieloną pietruszkę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Risotto - przepis - przygotowanie:

Czas przygotowania: 60 minut
Czas gotowania: 40 minut

RISOTTO Z GROSZKIEM - JAK PRZYGOTOWAĆ?

od 7 lat
Wideo

Ekspresowa pizza z cukinii

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto