RISOTTO Z GROSZKIEM - PRZEPIS
Risotto - składniki:
- 1 szklanka ryżu
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki masła
- 1 puszka zielonego groszku
- zielona pietruszka
- bulion warzywny
- przyprawy
Risotto - przygotowanie:
Cebulę należy obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie podsmażyć delikatnie na oleju. Do cebuli dosypać ryż i całość chwilę razem smażyć cały czas mieszając.
Do podsmażonego ryżu dolać niewielką i ilość bulionu warzywnego doprawionego do smaku vegetą i gotować do momentu, aż cały bulion zostanie wchłonięty wtedy dolać kolejną porcję płynu i czynność powtarzać do momentu, aż ryż zmięknie.
RISOTTO Z GROSZKIEM - PRZEPIS
Groszek odcedzić z zalewy i połowę całego groszku dokładnie rozgnieść widelcem i dodać do ryżu. Po wymieszaniu do ryżu dodać pozostały groszek, masło oraz posiekaną zieloną pietruszkę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Risotto - przepis - przygotowanie:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas gotowania: 40 minut
RISOTTO Z GROSZKIEM - JAK PRZYGOTOWAĆ?
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?