18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 22
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sylwia Grycaj – gospodyni wyróżniona w walimskim konkursie...

Podajemy najlepsze przepisy wielkanocne. Gotujcie z nami!

Sylwia Grycaj – gospodyni wyróżniona w walimskim konkursie "Sowiogórski Mistrz Jaja" w Walimiu Pasztet SelerowySkładniki: 1 kg selera, 2 duże cebule, 1 margaryna "Palma", 3-4 ząbki czosnku, 1 szklanka wody, 1 szklanka bułki tartej, 6 jaj, 2 kostki bulionu warzywnego, sól i pieprz do smaku. Przygotowanie: Seler i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać wodę, przyprawy, rozdrobniony czosnek i margarynę, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 1 godz. Ostudzić. Do zimnej masy dodać jajka i bułkę tartą, dobrze wyrobić. Foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, nałożyć masę i piec 1,5 godz. w temp.180-190 stopni C.

Zobacz również

Spore zainteresowanie wyjazdami na majówkę nad Mazury

Spore zainteresowanie wyjazdami na majówkę nad Mazury

Czarni lepsi od Arki w ostatnim meczu sezonu. Paweł Leończyk zakończył karierę

Czarni lepsi od Arki w ostatnim meczu sezonu. Paweł Leończyk zakończył karierę

Polecamy

Zmiany w głogowskim szpitalu. Zarząd złożył rezygnację. Wybrano już nowego prezesa

Zmiany w głogowskim szpitalu. Zarząd złożył rezygnację. Wybrano już nowego prezesa

Wrocław: Nadchodzące zmiany w komunikacji miejskiej podczas weekendowego remontu

Wrocław: Nadchodzące zmiany w komunikacji miejskiej podczas weekendowego remontu

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów