Uroczy, klimatyczny Ster zachwyca nie tylko wystrojem, ale przede wszystkim z fantastycznymi potrawami z ryb. Specjalnością tawerny są dania z ryb i domowe obiady, a sztandarową potrawą jest ostra zupa rybna „ucha”.
To, co wyróżnia to miejsce na mapie kulinarnej Krynicy Morskiej to – dania ze świeżej, a nie mrożonej ryby. O jakości dań z ryb świadczy fakt, że właściciel lokalu jest jednocześnie rybakiem i poławia sandacza, i węgorza na Zalewie Wiślanym. Stąd pewność, że na talerz konsumenta zawsze trafia świeża ryba. A fladra również skupowana jest od miejscowych rybaków.
Jak przystało na rodzinny interes – najlepsze pierogi i dania domowe przygotowuje właścicielka tawerny. Świetnie pasuje tu powiedzenie „jedzenie, jak u mamy”.
Za ladą sympatyczny Konrad – doradza, podpowiada, poleca. Widać, że posiada całkowitą wiedzę na temat dań proponowanych gościom. Tu klient może czuć się dopieszczony.
Można w tym miejscu naprawdę sympatycznie spędzić czas z ekipą lub z rodziną. Tu czuć morski klimat Krynicy Morskiej, przy dobrym jedzeniu i piwku toczą się długie Polaków rozmowy.
Całość wizyty w Tawernie Ster można zamknąć następującym zdaniem „Ster – twoje miejsce z iście morskim klimatem”.
Tak wygląda Krynica Morska nocą.
Ciasto ucierane z wiśniami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?