7 z 7
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Pyszności z papryki. Zróbcie przetwory, bo teraz jest tania! [PRZEPISY PALCE LIZAĆ]
Przetwory z papryki
Przetwory z papryki Aromatyczna pasta do pieczywa z grillowaną papryką i bakłażanem Kroimy drobno 2–3 ząbki czosnku i podsmażamy lekko na oleju z dodatkiem niewielkiej ilości oliwy. Zalewamy sokiem z grillowanej papryki i nieco redukujemy. Dodajemy pokrojone drobno paprykę i ugrillowanego bakłażana, a także kilka dużych, pełnych łyżek podduszonych wcześniej pomidorów. Całość dusimy przez chwilę, doprawiamy ulubionymi ziołami, opcjonalnie ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, odrobiną cukru, solą. Teraz trzeba szybko przełożyć do słoików. Inaczej błyskawicznie znika! Smacznego!