Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wrocław: Tradycyjne wędliny i sery dla każdego

MMM
Oferowane wędliny przygotowywane są według staropolskich receptur
Oferowane wędliny przygotowywane są według staropolskich receptur M. Mrzygłocki
Wędzarnia Staropolska to nowe miejsce dla wszystkich wrocławskich smakoszy. Jak twierdzą właściciele sklepu, oferta skierowana jest do wymagających klientów, ceniących wysoką jakość, świeżość i wyjątkowy smak zarówno wędlin, serów, jak i ręcznie przygotowywanej garmażerki, np. pierogów, krokietów oraz wielu innych typowo polskich potraw.

Już od minionego wtorku przy ul. Trzebnickiej 24 możemy kupić tradycyjne mięso i wędliny.

- Podstawowy asortyment, jaki będzie oferowała Wędzarnia Staropolska, to wysokogatunkowe wędliny oraz naturalne mięso bez żadnych konserwantów - mówią pracownicy sklepu.

W Wędzarni Staropolskiej znaleźć można między innymi wędliny Zakładów Mięsnych Taurus. Mięso produkowane jest z wieprzowiny pozyskiwanej z małych gospodarstw wiejskich z okolic Pilzna. Producent szczyci się tradycyjną kiełbasą swojską.

W asortymencie są również oryginalne kiełbasy lisieckie firmy Wolarek z Liszek. Są one wędzone metodą tradycyjną, dymem z palonego drewna olchowego i bukowego. Znaleźć można tam także wyroby wadowickich Zakładów Mięsnych Dobrowolscy, m.in. boczek i polędwicę z Wędzarni Stryjka.

- Dobrowolscy mają dobrą politykę bezpieczeństwa żywności - mówi Emilia Binek, lekarz weterynarii. - Te zakłady mięsne od wielu lat są już na polskim rynku i cieszą się uznaniem konsumentów, a ich produkty mają dobre walory smakowe oraz estetyczne - dodaje.

W ofercie nowo powstałego sklepu znajdować się będzie również duży wybór serów żółtych i białych. Dodatkowo kupimy tu wyroby garmażeryjne wykonywane ręcznie, a nie maszynowo przez Zakład Usługowo-Produkcyjny Kozłowski Krzysztof. W sprzedaży dostępne jest również pieczywo pochodzące z piekarni Jul-Ka.
Sklep oferuje nie tylko duży wybór mięs, ale także na życzenie klienta pracownicy będą mielić zakupione mięso czy też rozbijać kotlety.

W dniu otwarcia na pierwszych stu klientów sklepu czekały smaczne niespodzianki. Otrzymali bowiem w prezencie koszyk z tradycyjnymi wędlinami, takimi jak boczek i kabanosy, a także pierogi.

Oferta Wędzarni Staropolskiej ma być stale wzbogacana o produkty małych dostawców regionalnych. W przy-szłości właściciele planują wprowadzenie oferty win, idealnie komponujących się z proponowanymi przez Wędzarnię smakami wędlin i serów.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto