Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Uważaj na warzywa kapustne!

abcZdrowie.pl
archiwum
Kalafior, brokuły i kapusta to warzywa, które dodają aromatu każdemu z dań. Spożywanie ich bez ograniczeń nie jest jednak dobrym pomysłem.

Warzywa kapustne cieszą się uznaniem dietetyków ze względu na dużą zawartość witamin i minerałów. Eksperci od żywienia zalecają jednak rozwagę w ich spożyciu. Nadmierna podaż warzyw kapustnych może bowiem przyczyniać się do nadaktywności przysadki mózgowej i do powstania wola. Nie zapominajmy również o działaniu wzdymającym tego typu roślin. Wzdęcia bywają niezwykle uciążliwe, dlatego osoby doświadczające problemów z układem trawiennym powinny ograniczyć spożycie kapusty, kalafiora, brokułów, kalarepy i jarmużu.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl

Partnerem serwisu jest

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

echodnia.eu Targi Dom, Ogród i Ty w Targach Kielce

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto