MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu...
fot. Amarita/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Jajka

Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu ogrzewaniu, ponieważ tracą swój smak, a ich wartość odżywcza znacząco spada.

Dodatkowo ponowne podgrzewanie sprawia, że jajka stają się trudniejsze do strawienia. Warto również wspomnieć, że nieprawidłowo przygotowanie potrawy z jajek stwarzają ryzyko zakażenia bakterią Salmonella, która może wywołać ból brzucha, biegunkę oraz silne skurcze jelit.

Zobacz również

Młodzi Opolanie podążają śladami bohaterów spod Monte Cassino

Młodzi Opolanie podążają śladami bohaterów spod Monte Cassino

Doskonały set Igi Świątek. Aryna Sabalenka bez szans. O krok od 21. tytułu rangi WTA

NA ŻYWO
Doskonały set Igi Świątek. Aryna Sabalenka bez szans. O krok od 21. tytułu rangi WTA

Polecamy

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii

Zamek Księcia Henryka to perła Karkonoszy. Odwiedź go, zanim pojawią się tłumy

Zamek Księcia Henryka to perła Karkonoszy. Odwiedź go, zanim pojawią się tłumy

Pijany kierowca próbuje przekupić policjantów: Szokująca propozycja na nagraniu

Pijany kierowca próbuje przekupić policjantów: Szokująca propozycja na nagraniu