Pulpeciki przepis:
Składniki:
60 dag mięsa mielonego,
1 jajko, pęczek dymki, 1 łyżka przecieru pomidorowego, oregano, kmin rzymski, bulion, tłuszcz do smażenia, śmietana, sól, pieprz
Pulpeciki przygotowanie:
Do mięsa dodać jajko, posiekane zielone pędy dymki, oregano, sól, pieprz, łyżkę przecieru pomidorowego i kmin rzymski. Dobrze wyrobić masę i zwilżonymi rękami formować z niej małe kuleczki. Obsmażyć je na tłuszczu na rumiano, przełożyć do rondla, podlać bulionem, dorzucić pokrojoną resztę cebulki i dusić około 15 minut. Na koniec podprawić śmietanką, przyprawić solą i pieprzem. Podawać z kaszą jęczmienną i surówką z buraczków.
Macie inne pomysły na pulpeciki? Czekamy na Wasze przepisy na : [email protected]
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?