Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na zieloną zupę. Zobacz koniecznie!

Redakcja
Nie wiesz co ugotować? Szukasz inspiracji na obiad? Podpowiadamy jak zrobić zieloną zupę z kalarepy!

Składniki:
4 szklanki mleka, 20 dag młodej kalarepki, 20 dag włoszczyzny, 30 g mąki, sól, cukier.
Przygotowanie:

Warzywa umyć i oczyścić. Kalarepę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i zalać niedużą ilością wody, dodać włoszczyznę w całości i zagotować. Gdy warzywa będą miękkie, wyjąć włoszczyznę. Resztę zaprawić mąką, ugotować i odstawić. Do zupy wlać, mieszając, przegotowane mleko. Doprawić do smaku. Podawać z osobno ugotowanymi ziemniakami.

Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto