Składniki:
4 szklanki mleka, 20 dag młodej kalarepki, 20 dag włoszczyzny, 30 g mąki, sól, cukier.
Przygotowanie:
Warzywa umyć i oczyścić. Kalarepę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i zalać niedużą ilością wody, dodać włoszczyznę w całości i zagotować. Gdy warzywa będą miękkie, wyjąć włoszczyznę. Resztę zaprawić mąką, ugotować i odstawić. Do zupy wlać, mieszając, przegotowane mleko. Doprawić do smaku. Podawać z osobno ugotowanymi ziemniakami.
Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?