Placuszki z piersi z kurczaka
Składniki:
Pierś z kurczaka
Pęczek koperku
Pęczek szczypiorku
1 łyżka śmietany
1 łyżka mąki
3 jajka
Przyprawy: sól, pieprz
Olej do smażenia
Wykonanie
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę. Siekamy szczypiorek i koperek, łączymy z mięsem. Do tego dodajemy jajka, mąkę i śmietanę. Doprawiamy do smaku (pół łyżeczki soli. szczypta pieprzu i odrobina papryki). Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i wykładamy na niego łyżką masę. Obsmażamy placuszki po 3 minuty z każdej ze stron. Wykładamy na pergamin, aby osuszyć je z tłuszczu. I gotowe!
Do placuszków nie potrzebny jest żaden sos, ponieważ są soczyste. I pyszne. W naszej galerii zobaczycie jak powinno wyglądać ich przygotowanie.
Uwaga na Instagram - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?