18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Po pierwsze: Aby pozostała po świętach czy obiedzie żywność...
fot. sxc.hu

O czym warto pamiętać przechowując żywność? Przeczytaj kilka dobrych rad (ZDJĘCIA)

przechowywanie żywności

Po pierwsze: Aby pozostała po świętach czy obiedzie żywność nie uległa szybko zepsuciu musisz wybrać właściwe miejsce jego przechowywania i temperaturę. Każda żywność ma też inny czas przechowywania. Najlepsze do tego celu są urządzenia chłodnicze - lodówki i zamrażarki, ale sprawdza się też balkon. I tak np. wieprzowinę możemy zamrozić na pół roku, drób, chleb i ciasto na 3 miesiące, a mielone mięso tylko na 2 miesiące. Gdy na dworze panuje temperatura od 0 do 4 stopni Celsjusza na plusie można wystawić żywność na balkon. Pamiętać należy tylko o odpowiednim zabezpieczeniu przed ptactwem. I najważniejsze - nie dokonujemy wielokrotnego zamrażania i rozmrażania tej samej potrawy.

Zobacz również

Prezydent: Początek maja to „maraton patriotyczno-historyczny”

NOWE
Prezydent: Początek maja to „maraton patriotyczno-historyczny”

Miejska Konserwator Zabytków: Nie wyobrażam sobie, by Arsenał miał zniknąć

Miejska Konserwator Zabytków: Nie wyobrażam sobie, by Arsenał miał zniknąć

Polecamy

Założyła sztuczne rzęsy i oślepła. Jej oko zmieniło kolor

Założyła sztuczne rzęsy i oślepła. Jej oko zmieniło kolor

Wapń może zwiększać ryzyko sercowe lub je obniżać. Ważne, kiedy go przyjmujesz

Wapń może zwiększać ryzyko sercowe lub je obniżać. Ważne, kiedy go przyjmujesz

Niezwykłe jezioro w Niemczech. Nie uwierzysz w historię jego powstania!

Niezwykłe jezioro w Niemczech. Nie uwierzysz w historię jego powstania!