Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Likier z orzechów włoskich

Adam Podgórski
Barbara Podgórska
Przepis na pyszną, domową nalewkę

Składniki:
20 zielonych, niedojrzałych orzechów włoskich, 0,75 l, spirytusu 96°, 0,75 l. wody, 35 dag krystalicznego cukru, 10 goździków, 3 gorzkie migdały, kawałek kory cynamonowca.

Orzechy drobno posiekać nożem, umieścić w gąsiorku lub szklanym słoju. Dodać cynamon, migdały i goździki, zalać spirytusem, szczelnie zakorkować. Leżakować przez 4 tygodnie w słońcu, zlać, przefiltrować. Zagotować cukier z wodą, wymieszać z maceratem, przelać do butelek, szczelnie zamknąć, odstawić dla dojrzewania.

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto