Kuchnia bogata w witaminę D (PRZEPISY)

Dzień Dobry TVN/x-news
Deficyt witaminy D może przyczynić się do depresji, raka jelita grubego i raka piersi. W kuchni "Dzień Dobry TVN" blogerka Klaudia Budny przygotowała potrawy, które pomogą uzupełnić niedobory tej witaminy.

Co jeść, by uzupełnić niedobory witaminy D? Klaudia Budny poleca: twarożek z suszonymi pomidorami i oliwkami, sałatkę z wędzonej makreli i batatów, śledzia w ziołach z serkiem kozim, zupę grzybową z kaszą oraz wątróbkę z warzywami.

W jakich produktach szukać witaminy D?

Czy można przedawkować witaminę D? Dermatolog Łukasz Preibisz odpowiada

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie