- Naszym zadaniem było zaprezentowanie polskich smaków, dlatego przygotowaliśmy razem z LOT "Region Puszczy Białowieskiej" degustację. Stół regionalny uginał się od sera korycińskiego, pysznych wędlin, dziczyzny, sękaczy, mrowiska, hajnowskich Marcinków - relacjonuje Katarzyna Sadowska, dyrektorka Gminnego Ośrodka Kultury, Sportu i Turystyki w Korycinie.
Wydarzenie miało miejsce w eleganckiej restauracji Moxo w Warszawie Centrum Bizesowym w Fabryce Norblina.
- Udział w takim wydarzeniu jest bardzo dużym wyróżnieniem dla nas. Będąc skromnym musimy powiedzieć, że wszyscy - począwszy od zacnych gości po organizatorów byli zachwyceni - dodaje dyrektorka.
Z udziału w tym wydarzeniu dumny jest też wójt gminy Korycin. Mirosław Lech nie ukrywa, że to duże wyróżnienie, że do prezentacji polskich kulinariów została wybrana właśnie gmina Korycin.
Zakaz krzyży w warszawskim urzędzie. Trzaskowski wydał rozporządzenie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?