Dzięki położeniu gospodarstwa w samym sercu Borów Dolnośląskich, gdzie jest wiele kół myśliwskich, także i właściciel gospodarstwa para się myślistwem. To był właśnie powód do rozpoczęcia kilka lat temu sporządzania wyrobów z dziczyzny. W domach rodzinnych właścicieli, a także u ich dziadków dziczyzna była zawsze obecna i ceniona.
Wyroby Agro-Relaxu są robione według receptur dziadków gospodarzy, a przez nich samych dodatkowo jeszcze ulepszane.
Okazuje się, że kiełbasę z dziczyzny produkują tylko dla potrzeb swoich i agroturystów.
Jak samemu zrobić kiełbasę?
Do przyrządzenia tego specyfiku potrzebne jest mięso z dziczyzny, boczek wieprzowy, czosnek, przyprawy i sól. Aby kiełbasę przygotować, najpierw pekluje się mięso, a następnie część mięsa kroi się w kostkę, drugą natomiast mieli się. Podczas mieszania dodaje się przyprawy, a później zostaje już nabicie mięsa w jelito i wędzenie. Warto też dodać, że podczas przygotowywania nie używa się konserwantów. Przygotowana kiełbasa ma doskonały smak i aromat.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?