3 z 11
Poprzednie
Następne
10 najskuteczniejszych koktajli odchudzających [PROSTE PRZEPISY]
Zielony koktajl ze szpinaku z awokado
Warzywa w zielonym kolorze, zwłaszcza te liściaste, są jednym z najważniejszych składników zdrowej diety. Niestety ze względu na swoją nietrwałość nie goszczą w naszych kuchniach tak często, jak inna produkty roślinne. Zielenina to przede wszystkim detoksykujący chlorofil, a w przypadku szpinaku – również białka i związków wspomagających rozwój tkanki mięśniowej! Zielone rośliny są bogate również w inne antyoksydanty, m.in. karotenoidy czy witamina E, ale też cenne alkaliczne pierwiastki, takie jak magnez, wapń czy potas, które pomagają zmniejszyć zakwaszenie organizmu. Składniki: 100 g szpinaku baby ▪ 1 i 1/2 szkl. wody kokosowej bez dodatków ▪ 1 średnie awokado ▪ sok z 1 cytryny ▪ ew. lód lub woda