3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Warzywa w zielonym kolorze, zwłaszcza te liściaste, są...
fot. lecic/123RF

Zielony koktajl ze szpinaku z awokado

Warzywa w zielonym kolorze, zwłaszcza te liściaste, są jednym z najważniejszych składników zdrowej diety. Niestety ze względu na swoją nietrwałość nie goszczą w naszych kuchniach tak często, jak inna produkty roślinne. Zielenina to przede wszystkim detoksykujący chlorofil, a w przypadku szpinaku – również białka i związków wspomagających rozwój tkanki mięśniowej! Zielone rośliny są bogate również w inne antyoksydanty, m.in. karotenoidy czy witamina E, ale też cenne alkaliczne pierwiastki, takie jak magnez, wapń czy potas, które pomagają zmniejszyć zakwaszenie organizmu. Składniki: 100 g szpinaku baby ▪ 1 i 1/2 szkl. wody kokosowej bez dodatków ▪ 1 średnie awokado ▪ sok z 1 cytryny ▪ ew. lód lub woda

Zobacz również

Protest pod szpitalem. Słowne utarczki zwolenników i przeciwników Romana Szełemeja.

Protest pod szpitalem. Słowne utarczki zwolenników i przeciwników Romana Szełemeja.

Klara Williams z Wrocławia, siostrzenica premiera Morawieckiego, gwiazdą programu TV

Klara Williams z Wrocławia, siostrzenica premiera Morawieckiego, gwiazdą programu TV

Polecamy

Drożdże kontra plastik. Przeczytaj o badaniach naukowców z Przyrodniczego

Drożdże kontra plastik. Przeczytaj o badaniach naukowców z Przyrodniczego

Najnowsze wydanie "Gazety Sycowskiej" już w kioskach

Najnowsze wydanie "Gazety Sycowskiej" już w kioskach

Uwaga kierowcy! Dzisiaj policjanci w Legnicy prowadzą akcję „Prędkość”

Uwaga kierowcy! Dzisiaj policjanci w Legnicy prowadzą akcję „Prędkość”

Dodaj ogłoszenie