Złota Rybaczówka w Boguszowie - Gorcach to stosunkowo stare miejsce na mapie kulinarnej powiatu wałbrzyskiego. To smażalnia pstrąga, którą zdecydowaliśmy się pokazać w naszym wakacyjnym cyklu, bo fajnych miejscówek, gdzie można zjeść i posiedzieć w plenerze, jak na lekarstwo. Jest jeszcze jeden powód. Od połowy czerwca Złota Rybaczówka działa w nowej odsłonie, bo zmienił się jej właściciel. Prowadzi ją Zuzanna Zakręt.
- Tak, to miejsce należało do mojego znajomego, ale że pan jest w wieku 60 plus, zdecydował się odstąpić to miejsce. A ja mam duże doświadczenie w kierowaniu restauracją, bo przed laty prowadziłam Grala w Szczawnie - Zdroju. Później jednak poświęciłam się macierzyństwu, najpierw jedno dziecko, później drugie... Ale kiedy pojawiła się okazja poprowadzić Rybaczówkę, nie miałam wątpliwości, nawet biorąc pod uwagę szalejący wokół covid i trudną sytuację branży - opowiada nam pani Zuzanna.
Jak dodaje smażalnia pstrąga Złota Rybaczówka, to jedno z najsmaczniejszych miejsc w regionie, gdzie można wybrać się na pstrąga. - Jest tu luźna, rodzinna atmosfera. Mamy na przykład pana, który lubi coś zjeść, a później pospać sobie u nas w plenerze. A my nie mamy nic przeciwko - śmieje się Pani Zuzanna.
Archeologiczna Wiosna Biskupin (Żnin)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?