W programie kuchnia polska, a także potrawy inspirowane kuchnią z różnych zakątków świata – m.in. z Indii, Włoch i Tajlandii. Wszystkie w wersji bezmięsnej.
Jak zapowiada Agnieszka Koguc – „Ten kurs jest dla każdego kto ceni smaczne jedzenie i chce poprawić swoje zdrowie i samopoczucie. Na zajęciach dostaniesz „szczyptę” informacji dotyczących zdrowego odżywiania oraz zdrowego stylu życia. Nauczysz się gotować i piec bardzo prosto i zdrowo, a jednocześnie smacznie. Nauczysz się, jak łączyć ze sobą różne składniki i przyprawy, aby potrawy były pożywne oraz dawały dużo siły i energii. Spróbujesz smakowitych potraw i de-serów, których prawdopodobnie nigdy wcześniej nie jadłeś. Poznasz różne sposoby oczyszczania ciała i pogłębisz swoją wiedzę na temat tego, jak poprawić swoje zdrowie i samopoczucie.”
Kurs odbywa się w formie pokazu gotowania obiadu, śniadania oraz deseru, a pokaz jest połączony z degustacją. Po zajęciach uczestnicy otrzymują zestaw przepisów na potrawy, które były prezentowane podczas kursu. Na koniec zajęć goście odpoczywają w medytacji z mantrą.
Agnieszka Koguc – wegetariańska szefowa kuchni. Ukończyła kurs Dietetyki i zdrowego odżywiania. Przez wiele lat prowadziła Wegetariańskie i Wegańskie Kursy Gotowania w Lublinie i w okolicach. Jej dewizą są potrawy proste i szybkie, ale przede wszystkim smaczne i zdrowe. Bardzo lubi eksperymentować w kuchni odkrywając nowe i ciekawe smaki. Sama od ponad 28 lat jest na diecie bezmięsnej.
Kurs gotowania wegetariańskiego z Agnieszką
Termin: 24 lutego, godz. 16:00
Miejsce: Mantra Sfera, Szkoła Medytacji i Samorealizacji w Lublinie, ul. Lubartowska 68a
Bilety 30 zł, do kupienia na stronie organizatora.
Pasta jajeczna z awokado
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?