MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 3
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Do osolonej zimnej wody wrzucamy połówki cytryny, liść...
fot. Janusz Wójtowicz

Karp po żydowsku - przepis

1. Do osolonej zimnej wody wrzucamy połówki cytryny, liść laurowy i ziele angielskie. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę (50 g), rodzynki (20 g), płatki migdałów (40 g). Po około 15 minutach gotowania wyciągamy z wody ziele, liść laurowy i cytrynę. Dodajemy żelatynę (10 gramów na 1 l wody). Na zdjęciu galareta po stężeniu.

Zobacz również

Dziewczyny z ZST Malbork wicemistrzyniami województwa pomorskiego

NOWE
Dziewczyny z ZST Malbork wicemistrzyniami województwa pomorskiego

Pożar w bloku przy ulicy Bałtyckiej w Koszalinie. Jedna osoba poszkodowana [ZDJĘCIA]

Pożar w bloku przy ulicy Bałtyckiej w Koszalinie. Jedna osoba poszkodowana [ZDJĘCIA]

Polecamy

Prawdziwa miłość to coś więcej, niż zakochanie. Jak rozpoznać wyjątkowe uczucie?

Prawdziwa miłość to coś więcej, niż zakochanie. Jak rozpoznać wyjątkowe uczucie?

Kruche sezamki do kawy. Rozkoszuj się przysmakiem smakującym jak dawniej

Kruche sezamki do kawy. Rozkoszuj się przysmakiem smakującym jak dawniej

Ile trzeba zapłacić za koncerty i festiwale w wakacje 2024? Gwiazdy się cenią

Ile trzeba zapłacić za koncerty i festiwale w wakacje 2024? Gwiazdy się cenią