3 z 8
Poprzednie
Następne
Czekolada w wersji FIT - jak przyrządzić pyszny, zdrowy deser? PRZEPISY
Czekoladowy budyń jaglany
Składniki:
> 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
> 5 daktyli noc wcześniej namoczonych w wodzie
> 2 płaskie łyżki kakao
> 1 banan
> garść orzechów włoskich
> 1/2 szklanki mleka 2%
> szczypta soli
> suszona żurawina lub maliny
Przepis:
1. Daktyle zalewamy wodą, wstawiamy do lodówki kilka godzin wcześniej (najlepiej na noc).
2. Przesypujemy kaszę, wrzucamy wcześniej namoczone daktyle, garść orzechów (zostawiamy kilka do dekoracji), banana, kakao, szczyptę soli i zalewamy mlekiem.
3. Miksujemy wszystko na gładką masę i przelewamy do foremek.
4. Ozdabiamy orzechami i żurawiną lub malinami.
źródło: Dietetycznie i ze smakiem