Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zupa śliwkowa

[email protected]
Składniki: - 1 l maślanki - 150 g suszonych śliwek (bez pestek) - 2 szklanki przegotowanej wody - 2–3 łyżki miodu - 1/4 łyżeczki otartej - skórki z cytryny - łyżka mąki - szczypta ...

Składniki:
- 1 l maślanki
- 150 g suszonych śliwek (bez pestek)
- 2 szklanki przegotowanej wody
- 2–3 łyżki miodu
- 1/4 łyżeczki otartej
- skórki z cytryny
- łyżka mąki
- szczypta soli

Przygotowanie:
Umyte śliwki zalewamy przegotowaną wodą, zostawiamy na kilka godzin, po czym gotujemy. Miękkie wyjmujemy, kroimy w paski. Maślankę dokładnie rozkłócamy z mąką. Wywar spod śliwek zagotowujemy z miodem, otartą skórką z cytryny i szczyptą soli, wlewamy maślankę i mieszając, podgrzewamy.

Podajemy z ziemniakami z wody lub łazankami.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto