Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 3
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Do osolonej zimnej wody wrzucamy połówki cytryny, liść...
fot. Janusz Wójtowicz

Karp po żydowsku - przepis

1. Do osolonej zimnej wody wrzucamy połówki cytryny, liść laurowy i ziele angielskie. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę (50 g), rodzynki (20 g), płatki migdałów (40 g). Po około 15 minutach gotowania wyciągamy z wody ziele, liść laurowy i cytrynę. Dodajemy żelatynę (10 gramów na 1 l wody). Na zdjęciu galareta po stężeniu.

Zobacz również

Mroczna przeszłość Kaźmierskiej wyszła na jaw. Jej ofiara była bita i więziona!

HIT DNIA
Mroczna przeszłość Kaźmierskiej wyszła na jaw. Jej ofiara była bita i więziona!

Niecodzienna kolizja między Gliwicami a Rybnikiem. Radiowóz wylądował w rowie

Niecodzienna kolizja między Gliwicami a Rybnikiem. Radiowóz wylądował w rowie

Polecamy

Odkryj Madagaskar: Wrocław uruchamia bezpośrednie loty na egzotyczną wyspę

Odkryj Madagaskar: Wrocław uruchamia bezpośrednie loty na egzotyczną wyspę

Jak kochają się Polacy? Uwaga... Możesz się zdziwić!

Jak kochają się Polacy? Uwaga... Możesz się zdziwić!

Gry z Barbie? Tak, a znajdź grę idealną dla ciebie lub twojego dziecka

Gry z Barbie? Tak, a znajdź grę idealną dla ciebie lub twojego dziecka