Roladki z pstrąga - SKŁADNIKI:
- 8 filetów z pstrąga
- 1 szalotka
- sok z 2 pomarańczy
- 4 łyżki brandy
- garść liści bazylii
- śmietana 12%
- sól i pieprz
Nie masz ochoty na roladki z pstrąga? Zobacz inne przepisy na WROCŁAWSKI OBIADEK
Roladki z pstrąga PRZYGOTOWANIE:
Filety z pstrąga opłukać i osuszyć, przeciąć wzdłuż na pół, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym pasku ułożyć listki bazylii. Zwinąć mniejszy pasek w roladkę, a następnie na wierzch zawinąć większą jego część. Spiąć wykałaczką. W rondelku roztopić masło i poddusić cebulę na małym ogniu przez 5 minut. Wlać sok z pomarańczy i brandy, gotować bez przykrycia przez 10 minut. Sos odcedzić, wymieszać ze śmietaną i gotować jeszcze przez około 5 minut. Włożyć roladki, przykryć rondelek i dusić przez około 10 minut.
Zobacz też: Omlet z łososiem (PRZEPIS)
Czytaj też: Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?