Składniki:
- 8 jaj
- 1 bułka
- natka pietruszki
- pół łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Jaja ugotować, ostudzić i drobno posiekać lub zmielić w maszynce. Dodać namoczoną w wodzie i dobrze odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku. Wyrobić jednolitą masę, uformować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na oleju aż będą złote. Podawać z sosem pieczarkowym lub pomidorowym.
Czekamy na Wasze przepisy. Wysyłajcie je ze zdjęciami na adres: [email protected]. Autorów nagradzamy książkami kucharskimi.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?