18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wrocławski obiadek: Kotlety z jajek

Redakcja
Dariusz Gdesz
Sprawdź, jak zrobić kotlety z jajek.

Składniki:
- 8 jaj
- 1 bułka
- natka pietruszki
- pół łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz
- olej do smażenia

Przygotowanie:
Jaja ugotować, ostudzić i drobno posiekać lub zmielić w maszynce. Dodać namoczoną w wodzie i dobrze odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku. Wyrobić jednolitą masę, uformować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na oleju aż będą złote. Podawać z sosem pieczarkowym lub pomidorowym.

Czekamy na Wasze przepisy. Wysyłajcie je ze zdjęciami na adres: [email protected]. Autorów nagradzamy książkami kucharskimi.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto