Jarmark wyrobów regionalnych w Arkadach Wrocławskich to świetna okazja dla smakoszy, aby spróbować tradycyjnych wyrobów kulinarnych pochodzących z różnych regionów naszego kraju i z zagranicy.
Na stoiskach można nabyć m.in. tradycyjne sery i ryby wędzone, ekologiczny chleb na zakwasie, domowe placki ziemniaczane oraz potrawy charakterystyczne dla staropolskiej kuchni kresowej, takie jak piróg biłgorajski.
Miłośników mocniejszych trunków z pewnością ucieszą domowe wina i piwa pochodzące z regionalnego browaru. Na Jarmarku w Arkadach Wrocławskich nie zabraknie również produktów z innych krajów. Amatorzy orientalnych smakołyków będą mogli zaopatrzyć się w tradycyjne tureckie chałwy, a także owoce i przyprawy prosto z Azerbejdżanu.
Jarmark wyrobów regionalnych odbywa się w dniach 22 – 26 stycznia na poziomie 0 w Arkadach Wrocławskich, w godzinach otwarcia centrum handlowego.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?