Uważaj na warzywa kapustne!

abcZdrowie.plZaktualizowano 
archiwum
Kalafior, brokuły i kapusta to warzywa, które dodają aromatu każdemu z dań. Spożywanie ich bez ograniczeń nie jest jednak dobrym pomysłem.

Warzywa kapustne cieszą się uznaniem dietetyków ze względu na dużą zawartość witamin i minerałów. Eksperci od żywienia zalecają jednak rozwagę w ich spożyciu. Nadmierna podaż warzyw kapustnych może bowiem przyczyniać się do nadaktywności przysadki mózgowej i do powstania wola. Nie zapominajmy również o działaniu wzdymającym tego typu roślin. Wzdęcia bywają niezwykle uciążliwe, dlatego osoby doświadczające problemów z układem trawiennym powinny ograniczyć spożycie kapusty, kalafiora, brokułów, kalarepy i jarmużu.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl

Partnerem serwisu jest

Wideo

polecane: Flesz: Koniec gorszego jedzenia - żywność w Polsce, jak na zachodzie.

Materiał oryginalny: Uważaj na warzywa kapustne! - Dolnośląskie Nasze Miasto

Komentarze 1

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.
J
JOLA

Dlatego że są uprawianie i pędzone chemicznie

zgłoś
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3