Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sałatka z brokułów

Weronika Chilmon

Składniki:
1 duży brokuł,
2 piersi z kurczaka,
2 puszki czerwonej fasoli,
1 puszka kukurydzy,
3 ząbki czosnku - wyciśniętego w prasce,
5-6 łyżek majonezu,
odrobina soli,
1 łyżeczka maggi do zup,
pieprz.

Przygotowanie:
Brokuł gotować w osolonej wodzie przez około 5 minut z dodatkiem pół łyżeczki cukru, po czym odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Kurczaka pokroić w kosteczkę, a następnie podsmażyć na oleju.

Do miski włożyć pokrojony na mniejsze kawałki brokuł, dodać resztę składników i czosnek. Wszystko wymieszać, doprawić pieprzem i maggi, które właśnie daje niepowtarzalny smak tej sałatce.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto