Produkty (dla 2 osób):
200 g steku z rybą maślaną
Sól, pieprz do smaku
Sok z cytryny
Składniki sosu:
200 g świeżych borowików
200 ml śmietany 30%
50 g masła
1 łyżeczka świeżego tymianku
1 cebula średniej wielkości
Sposób przyrządzenia:
Rybę posolić, posypać pieprzem, skropić sokiem z cytryny i piec około 6 minut na ruszcie piekarnika, w temperaturze 180°C.
W tym czasie przesmażyć oczyszczone borowiki z cebulką pokrojoną w drobną kostkę i selerem pokrojonym w paski. Dodać świeży tymianek, sól i pieprz. Następnie dodać śmietanę i całość zagotować.
Do tak przygotowanego sosu włożyć częściowo upieczoną rybę i dusić jeszcze około 5 minut, aż sos odparuje i zgęstnieje.
Podawać z kaszą mazurską i gotowaną marchewką.
Życzę smacznego!
Ewa Blaut
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?