Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ryba maślana w borowikach

[email protected]
Produkty (dla 2 osób): 200 g steku z rybą maślaną Sól, pieprz do smaku Sok z cytryny Składniki sosu: 200 g świeżych borowików 200 ml śmietany 30% 50 g masła 1 łyżeczka świeżego tymianku 1 cebula średniej ...

Produkty (dla 2 osób):
200 g steku z rybą maślaną
Sól, pieprz do smaku
Sok z cytryny

Składniki sosu:
200 g świeżych borowików
200 ml śmietany 30%
50 g masła
1 łyżeczka świeżego tymianku
1 cebula średniej wielkości

Sposób przyrządzenia:
Rybę posolić, posypać pieprzem, skropić sokiem z cytryny i piec około 6 minut na ruszcie piekarnika, w temperaturze 180°C.
W tym czasie przesmażyć oczyszczone borowiki z cebulką pokrojoną w drobną kostkę i selerem pokrojonym w paski. Dodać świeży tymianek, sól i pieprz. Następnie dodać śmietanę i całość zagotować.
Do tak przygotowanego sosu włożyć częściowo upieczoną rybę i dusić jeszcze około 5 minut, aż sos odparuje i zgęstnieje.
Podawać z kaszą mazurską i gotowaną marchewką.

Życzę smacznego!

Ewa Blaut

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto