18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pyszne ciastka z dżemem

Ewa Czopek
Ewa Czopek
Na pewno wam posmakują.

Składniki:
- 1 kostka margaryny lub masła
- 1 serek homogenizowany waniliowy
- 30 dag mąki pszennej

Do przełożenia:
- 1 słoik dżemu ciemnego np. z czarnej porzeczki
- cukier puder do posypania

Z margaryny, serka i mąki zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce ok. 1,5 godz.

Przygotować 2 blachy szerokości piekarnika i papier do pieczenia.

Partie ciasta, rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, na grubość 3-5 mm. Z ciasta wykrawać ciasteczka foremkami do ciastek lub szklanką i układać na
blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. W połowie partii ciastek, zrobić na środku dziurki, np. naparstkiem.

Ciastka upiec w nagrzanym do 180-190 st. C piekarniku, na jasno-złoty kolor (ok. 15 min)

od 12 lat
Wideo

Wybory samorządowe 2024 - II tura

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto