Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pulpeciki - przepis na pyszny obiad

Karolina Szypuła
Przepis na pulpeciki
Przepis na pulpeciki
Nie masz pomysłu na obiad? Podpowiadamy, jak łatwo i szybko zrobić smaczne pulpeciki.

Pulpeciki przepis:

Składniki:
60 dag mięsa mielonego,
1 jajko, pęczek dymki, 1 łyżka przecieru pomidorowego, oregano, kmin rzymski, bulion, tłuszcz do smażenia, śmietana, sól, pieprz

Pulpeciki przygotowanie:
Do mięsa dodać jajko, posiekane zielone pędy dymki, oregano, sól, pieprz, łyżkę przecieru pomidorowego i kmin rzymski. Dobrze wyrobić masę i zwilżonymi rękami formować z niej małe kuleczki. Obsmażyć je na tłuszczu na rumiano, przełożyć do rondla, podlać bulionem, dorzucić pokrojoną resztę cebulki i dusić około 15 minut. Na koniec podprawić śmietanką, przyprawić solą i pieprzem. Podawać z kaszą jęczmienną i surówką z buraczków.

Macie inne pomysły na pulpeciki? Czekamy na Wasze przepisy na : [email protected]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto