Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Przepis na racuchy z jabłkami
Składniki:
0,5 l mleka
2 jaja
ok. 2,5 szkl. mąki
1-2 łyżki cukru
szczypta soli
0,5 łyżeczki sody
1-2 jabłka.
Sposób przygotowania:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Mleko, żółtka, mąkę, cukier, sodę i sól miksujemy na gła-dką, dość gęstą masę. Dodajemy jabłka pokrojone w krążki. Tak uformowaną masę, smażymy na oleju, formując placuszki. Gotowe racuchy, gdy są cieplutkie, posypujemy cukrem pudrem.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?