Lubelskie na talerzu - czytaj nasz serwis poświęcony kulinariom
Przepis na racuchy z jabłkami
Składniki:
0,5 l mleka
2 jaja
ok. 2,5 szkl. mąki
1-2 łyżki cukru
szczypta soli
0,5 łyżeczki sody
1-2 jabłka.
Sposób przygotowania:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Mleko, żółtka, mąkę, cukier, sodę i sól miksujemy na gła-dką, dość gęstą masę. Dodajemy jabłka pokrojone w krążki. Tak uformowaną masę, smażymy na oleju, formując placuszki. Gotowe racuchy, gdy są cieplutkie, posypujemy cukrem pudrem.
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?