Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na najlepszy sok malinowy

Ewa Krzysiak
Piotr Krzyżanowski
Pracy przy nim jest mało, a smakuje wyśmienicie. Sok robiony na słońcu jest bardzo wartościowy. Zawiera mnóstwo witamin, ma właściwości napotne i rozgrzewające. I jest o wiele smaczniejszy od tego ze sklepowej półki. Po prostu samo zdrowie!

Malin tego lata nie brakuje. Warto więc zamknąć to bogactwo witamin w słoiku, by w zimie cieszyć się zdrowiem.

Przepis na najlepszy sok malinowy
Będziemy potrzebować:
- maliny 2 kg
- cukier 1 kg
- duży słój
- butelki lub małe słoiki z zakrętkami

Maliny należy dokładnie przebrać, a następnie umieścić warstwami w słoju przesypując cukrem. Otwór słoja zabezpieczamy gazą i zostawiamy na kilka dni na słońcu. Gdy cukier się rozpuści sok przelewamy do małych słoiczków lub butelek, które należy zagotować. Dzięki temu będzie go można dłużej przechowywać.

Smacznego!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto