Pieczeń mięsno-selerowa

Składniki:
50 dag mielonego mięsa,
50 dag selera - startego na tarce o najdrobniejszych oczkach,
2 cebule - pokrojone w drobną kosteczkę lub starte na tarce,
3 całe jaja,
tarta bułka,
przyprawy - pieprz, sól, majeranek, czosnek.

Wykonanie:
Przygotować składniki do potrawy: mięso mielone, seler starty na tarce o bardzo drobnych oczkach, cebulkę, całe jaja. Wszystko bardzo dobrze wyrobić, dodając tartą bułkę i przyprawy.

Część selera można zastąpić pieczarkami lub ugotowaną soczewicą. Podawać na ciepło lub zimno.

Dorota Michalczak

  • Wiadomości24.pl
Więcej na temat:

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl

Wybrane dla Ciebie

Powiązane

Więcej na temat:
Więcej na temat:
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, wyłącz Adblock na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3