Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Lekka sałatka z miętą

Marek Bachorski-Rudnicki

Składniki:
pół główki sałaty lodowej, czerwona cebula, 2 dojrzałe pomidory, 4 łodygi selera naciowego, pół pęczka bazylii, pół pęczka mięty, 4 łyżki oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, szczypta cukru, sól, pieprz

Wykonanie:
sałatę lodową opłukać, dokładnie osuszyć i porwać na kawałki. Cebulę obrać, selera pociąć w paseczki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. Bazylię i miętę opłukać, osuszyć i posiekać, byle nie za drobno. Składniki sałatki wymieszać. Oliwę utrzeć z sokiem z cytryny, szczyptą soli, pieprzem i cukrem. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Sałatka ze świeżego szpinaku

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto