Zajęcia połączone były również z warsztatami aktywizującymi z udziałem doradcy zawodowego oraz psychologa.
Z wynikiem bardzo dobrym ukończyło go 5 kobiet i 1 mężczyzna.
Uczestnicy odbyli 150 godzin zajęć teoretycznych i praktycznych , prowadzonych w sali żywienia ZSP nr 1. Obejmowały one m.in. wiedzę z zakresu: przygotowywania i serwowania potraw, zabezpieczania i przechowywania żywności, konserwacji maszyn i urządzeń gastronomicznych, podstawowych przepisów BHP i ppoż. w zakładach żywienia zbiorowego, a także specjalności kuchni regionalnej oraz układania menu.
Kurs odbywał się w ramach projektu „Aktywizacja wągrowczan – równe szanse” realizowanego przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Wągrowcu w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Koszt przeprowadzenia kursu wyniósł 16,5 tys. złotych.
Jest to drugi już w tym roku kurs zrealizowany w ramach projektu
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?