KRÓLIK W KAPUŚCIE - PRZEPIS
KRÓLIK W KAPUŚCIE - składniki:
tuszka królika,
15 dag boczku wędzonego,
30 dag kapusty włoskiej,
20 dag kiełbasy zwyczajnej,
1 marchew,
2 cebule,
2 ząbki czosnku,
2 szklanki białego wytrawnego wina,
2 łyżki smalcu,
5 ziaren jałowca,
liść laurowy,
suszony tymianek,
sól i pieprz
KRÓLIK W KAPUŚCIE - przygotowanie:
Kapustę opłukać, posiekać. Marchew obrać i pokroić w talarki. Cebulę, boczek wędzony i kiełbasę - w kostkę. Królika opłukać, osuszyć, pokroić na części, oprószyć solą i obsmażyć na smalcu. Na tym samym tłuszczu zrumienić cebulę i boczek. Wymieszać ją z kapustą, marchewką i kiełbasą, doprawić, przełożyć do naczynia żaroodpornego, ułożyć mięso, zalać winem i piec przez godzinę pod przykryciem (200 st. C).
A Wy w jaki sposób gotujecie królika? Czekamy na Wasze przepisy: [email protected]
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?