Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kolacja z Mistrzami Kuchni na Barce Tumskiej – SŁODOWA 10

Martyna Wasiak
Już 25-08-2018 (sobota) na Barce Tumskiej – SŁODOWEJ 10 zostanie zorganizowana wyjątkowa kolacja z udziałem Mistrzów Kuchni. Mariusz Kucharczak: Szef Kuchni Grupy LEO (Zamek Kliczków, Folwark Książęcy, Karczma Młyńska – Hotel Tumski, Barka Tumska – SŁODOWA 10) Zbigniew Jóźwiak: Head Chef restauracji Barka Tumska – SŁODOWA 10 Łukasz Wącirz: Szef Kuchni w Avocado Restaurant & Wine. Doświadczenie zdobywał w polskich i zagranicznych restauracjach. Tytan pracy, młody, uzdolniony i wielokrotnie wyróżniany w międzynarodowych konkursach Jakub Kojder: Sous Chef w Restauracji Bottiglieria 1881. Młody, zdolny, utalentowany. Tak w kilku słowach można określić tego człowieka. Gotowanie to jego żywioł oraz pasja, a Restauracja Bottiglieria 1881 umożliwia mu połączenie pracy i ambicji. Restauracja Bottiglieria 1881: 2018 – Dwie czapki kucharskie GAULT&MILLAU 2017 – Wyróżnienie przewodnika MICHELIN 2017 – Best of Award of Excellence – WINE SPECTATOR 2017 – Dwie czapki kucharskie GAULT&MILLAU

MENU KOLACJI – 189 ZŁ / OSOBA

ROZPOCZĘCIE KOLACJI – godzina 19.00

25-08-2018 (sobota)

Menu:

Przystawka I – Mariusz Kucharczak:

Potrawka ze ślimaków z kurkami i popcornem z kaszy gryczanej w kwaśnej śmietanie i młodym majeranku

WINO – Estampa Reserva Cabernet Sauvignion (wino czerwone, wytrawne, Chile)

Przystawka II – Łukasz Wącirz:

Okoń z avocado, rzodkiewką, ogórkiem, dzikim ryżem i jabłkiem

WINO – Mesta Tempranillo Rose BIO (wino różowe, wytrawne, Hiszpania)

Zupa – Jakub Kojder:

Zupa z wędzonego węgorza z dashi

WINO – Forster Qualitatiswein TrockenRiesling (wino białe, półwytrawne, Niemcy)

Danie główne I – Mariusz Kucharczak:

Sum z rakami, pietruszką i selerem naciowym z jabłkiem

WINO – Estampa Reserva Viognier Assemblage(wino białe, wytrawne, Chile)

Danie główne II – Jakub Kojder:

Turbot bałtycki z ziemniakami i miso

WINO – Mesta Verdejo BIO (wino białe, wytrawne, Hiszpania)

Deser – Łukasz Wącirz:

Bliny z białą czekoladą, avocado, gruszką, leszczyną i kawiorem

WINO – Duc de Foix Cava Brut (wino białe, musujące – Hiszpania)

Rezerwacja miejsc i stolików:
tel.: + 48 698 620 250, +48 71 322 60 88 / 99
Ilość miejsc ograniczona!

www.hotel-tumski.com.pl/kolacja-mistrzow/

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Wielki Piątek u Ewangelików. Opowiada bp Marcin Hintz

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto