Składniki:
- 200 g suszonych owoców dzikiej róży
- 1/2 szklanki cukru
- łyżka soku z cytryny
- 4 szklanki wody
- 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 owoce kiwi
Przygotowanie:
Umyte owoce zalewamy trzema szklankami przegotowanej wody, zostawiamy na pół godziny, po czym zagotowujemy i przecieramy przez sito. Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy z wodą. Przetarte owoce zagotowujemy z cukrem i sokiem z cytryny, wlewamy rozrobioną mąkę ziemniaczaną i mieszając, podgrzewamy chwilę. Obrane owoce kiwi kroimy na plasterki, układamy w salaterkach, zalewamy kisielem. Zostawiamy do ostygnięcia.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?