Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Karp po żydowsku - przepis

Marek Marcuch, Gospoda Wrocławska i Restauracja Rybna Sukiennice 6, Wrocław
1. Do osolonej zimnej wody wrzucamy połówki cytryny, liść laurowy i ziele angielskie. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę (50 g), rodzynki (20 g), płatki migdałów (40 g). Po około 15 minutach gotowania wyciągamy z wody ziele, liść laurowy i cytrynę. Dodajemy żelatynę (10 gramów na 1 l wody). Na zdjęciu galareta po stężeniu.
1. Do osolonej zimnej wody wrzucamy połówki cytryny, liść laurowy i ziele angielskie. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę (50 g), rodzynki (20 g), płatki migdałów (40 g). Po około 15 minutach gotowania wyciągamy z wody ziele, liść laurowy i cytrynę. Dodajemy żelatynę (10 gramów na 1 l wody). Na zdjęciu galareta po stężeniu. Janusz Wójtowicz
Zobacz, jak przygotować karpia po żydowsku. Przepis na danie dla jednej osoby.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto