18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Karp na święta inaczej przepisy

Marek Marcuch, Gospoda Wrocławska i Restauracja Rybna Sukiennice 6, Wrocław
W galarecie

Składniki: 4 głowy karpia i jedna cała ryba, cebula, marchewka, por,  pół selera, pęczek pietruszki, liść laurowy, 2 ziela angielskie, sól, pieprz.

Przygotowanie. Z warzyw i głów robimy typowy bulion. Po zagotowaniu wkładamy do niego całego karpia i jeszcze chwilę gotujemy. Po wyjęciu kroimy go w dzwonka i układamy na półmisku. Przecedzamy bulion i zalewamy pokrojoną rybę. Posypujemy pietruszką.

Więcej porad znajdziesz w serwisie BOŻE NARODZENIE 2011
W galarecie Składniki: 4 głowy karpia i jedna cała ryba, cebula, marchewka, por, pół selera, pęczek pietruszki, liść laurowy, 2 ziela angielskie, sól, pieprz. Przygotowanie. Z warzyw i głów robimy typowy bulion. Po zagotowaniu wkładamy do niego całego karpia i jeszcze chwilę gotujemy. Po wyjęciu kroimy go w dzwonka i układamy na półmisku. Przecedzamy bulion i zalewamy pokrojoną rybę. Posypujemy pietruszką. Więcej porad znajdziesz w serwisie BOŻE NARODZENIE 2011 Polskapresse
Karp to taka ryba, której zgodnie z polską tradycją na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć. Najpopularniejszy jest karp królewski (o małej ilości łusek), czasami spotykamy się także z gatunkiem sazan. Karp smazony, karp pieczony albo karp w galarecie? Zobacz osiem przepisów na pysznego karpia!
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto